KOŘENÍ, Strana 2
Nejprodávanější
Značky
Výpis produktů

Cejlonský pepř je poddruh pepře černého, latinsky Piper nigrum, který vám přinese tak výjimečně bohaté aroma, že jiný černý pepř už nebudete chtít používat. Skvělé koření nejen do kuchyně. V ayurvédě má pepř významné postavení pro svoje účinky na normální trávení, zdraví jater, normální činnost nervové soustavy a zároveň patří mezi antioxidanty.
Latinský název: Piper nigrum
Sanskrt: Maríča

Citronovou trávu můžete použít do čajů i pro přípravu pokrmů asijské kuchyně, kterým dodá velmi specifickou příchuť. V sanskrtu nazývaná Aaavartaki, latinsky Cymbopogon citratus. Podle léčitelů má schopnosti aspirinu a studie poukazují především na benefity oleje a silic, které se v citronové trávě nachází.
Latinský název: Cymbopogon citratus
Sanskrt: Aaavartaki

Kříženec tymiánu a mateřídoušky. Citronový tymián se na Krétě sbírá v tamějších horských oblastech. Říká se mu proto také divoký tymián. Obsahuje velké množství silic a účinných látek a vedle kulinářství ho pro jeho účinky můžete použít také k inhalacím nebo jako kloktadlo či ústní vodu.
Latinský název: Thymus citriodorus
Sanskrt:

Černé hořčičné semínko si dokonale vychutnáte, protože je chuťově výraznější a ostřejší než klasické žluté hořčičné semínko. Často se používá v ayurvédě a v indické kuchyni. Pokud máte indická jídla rádi, určitě by vám černé hořčičné semínko nemělo chybět v kuchyni. Hodí se i k nakládání zeleniny a konzervování ryb.
Latinský název: Brasica nigra
Sanskrt: Sáršapa

Černucha setá má v tradičních medicínách pověst všeléku. Můžete ji znát také jako černý kmín. Jde o jedinečné, nenahraditelné koření, které by vám v kuchyni rozhodně nemělo chybět. Například domácímu pečivu umí dát úplně nový rozměr.
Latinský název: Nigella sativa
Sanskrt: Kálondží, Kršna džíraka

Obsahuje:
krétská saturejka, pískavice řecké seno, chilli papričky, petržel, sladká paprika Szeged, sušený česnek, libeček, kurkuma, sušená cibule, černý pepř, mouka z opražené kukuřice, sůl
Množství: 50 g
Země původu: ČR, naše výroba, naše receptura
Bez konzervantů a přídavných látek !!!

Dlouhý pepř v celé formě. Úžasné koření, které je používáno především v Indii a muslimských částech Afriky. Dlouhý pepř je velmi ostrý, má nasládlou chuť i vůni. Přidává do zeleninových směsí a omáček, doporučujeme kombinovat s pepřem, chilli, hřebíčkem nebo kardamomem. Pepř dlouhý přispívá normální činnosti cévní soustavy a dokáže povzbudit.
Latinský název: Piper longum - Fructus
Sanskrt: Pippali