Avipattikara churna, 100 g, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Ayurvédské farmakologické vlastnosti
Rasa: hořká, ostrá, svíravá
Vírja: chladivá
Vipáka: sladká
Dóša: PV-
Podle ájurvédy se zažívací potíže nazývají Agnimandya. K tomu dochází v důsledku nerovnováhy dóši pitta. Kdykoli je zkonzumované jídlo ponecháno nestrávené kvůli Mand Agni (nízký trávicí oheň), má za následek tvorbu Ama (toxické zbytky v těle kvůli nesprávnému trávení), což způsobuje zažívací potíže. Zjednodušeně lze říci, že zažívací potíže jsou stavem nedokončeného procesu trávení požité potravy. Avipattikara Churna je považována za jednu z nejúčinnějších ájurvédských Churn pro zvládnutí těchto potíží. Směs obsahuje řadu bylin a koření.
Jde o doplněk stravy vyrobený z částí rostlin se sekundárními rostlinnými látkami, jako je gingerol. Podle ayurvédy Avipattikara Churna podporuje harmonickou rovnováhu dóš tím, že vyvažuje šest chutí. Poskytuje chutě hořkou, štiplavou a svíravou.
Použití: jednu zarovná lžička denně (rozdělenou na 2 porce) mezi jídly. Zalijeme vroucí vodou, necháme krátce louhovat a teplé vypijeme. Denní dávka obsahuje 5,38 mg gingerolu. Zákonodárce dosud nestanovil hodnotu NRV (referenční množství pro denní příjem) pro sekundární rostlinné látky. Zde uvedené množství odpovídá tradičním ayurvédským doporučením.
Složení: Třtinový cukr*, plody hřebíčku* (Syzygium aromaticum), kořen zázvoru* (Zingiber officinalis), plody pippali* (Piper longum), plody černého pepře* (Piper nigrum), plody amalaki* (Emblica officinalis), ovoce Bibhitaki* (Terminalia bellirica), ovoce haritaki (Terminalia chebula), kořen musta* (Cyperus rotundus), semeno kardamomu* (Elettaria cardamomum), bobkový list* (Cinnamomum tamala), kamenná sůl, extrakt z kořene zázvoru*
* z kontrolovaného ekologického zěmědělství
bezlaktózové
bezlepkové