ESHOP MOMENTÁLNĚ REDESIGNUJEME. POKUD BYSTE COKOLI NEMOHLI NAJÍT, NAPIŠTE NA AYURVEDAMANUFAKTURA@EMAIL.CZ A RÁDI VÁM POMŮŽEME

Masala Chai, 40g

140 Kč
Skladem

Masala je tradiční indický čaj, který nechybí v žádné indické rodině. V překladu jde doslova o čaj s kořením. Tuto směs jsme připravili ručně a s láskou podle tradiční receptury, ať si můžete svoji oblíbenou masalu neboli yogi čaj co nejvíce vychutnat. 

 

Latinský název bylin a koření ve směsiCinnamomum verum, Foeniculum vulgare, Syzygium aromaticum, Amomum, Vanilla, Myristica fragrans, Pimpinella anisum, Piper nigrum

Sanskrt

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ayurvédské farmakologické vlastnosti

Rasa:

Vírja:

Vipáka:

Dóša efekt:

Masalu v jejím tradičním podání milujeme. A připravili jsme jí i pro vás. Jde o kombinace koření, ke kterému se přidá voda, mléko (lze použít i sojové či mandlové mléko) a černý čaj. Vytvoří se tak lahodný a velmi aromatický nápoj, který je zároveň výživný. Masala je skvělý čaj také pro zimomřivé jedince.

Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky. Dnes je oblíbená po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako čaj masala nebo yogi. 

Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření správné množství jednotlivých ingrediencí podle tradiční receptury, kterou používáme.

K přípravě potřebujete pouze mléko, cukr a můžete přidat i čerstvý zázvor. Potřebný kvalitní černý čaj a přesný návod ke správné přípravě je součástí našeho balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Naše doporučení - slaďte spíše třtinovým cukrem.

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem uzavíratelném sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

 

Složení: Cejlonská skořice, fenykl, hřebíček, kardamon, vanilka, muškátový oříšek, anýz, černý pepř

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: