Amchor, mangový prášek 50g
Detailní popis produktu
Amchoor - je namletý prášek z ovoce manga, které je získávané z nezralých, na slunci sušených plátků manga. Používá se k ochucení indických
jídel, polévek na marinády a lze ho použít místo tamarindu k získání sladkokyselé chuti. Do pokrmů se přidává bezprostředně po jejich dovaření. Je výborný k dochucení luštěninových jídel-tzv. dálů, moučníků, masitých jídel, speciálních polévek, omáček, čatní a do pickles. Lze ho použít kompenzačně k potravinám, které zvyšují Vátu a Kaphu.
Ayurvéda amchoor považuje za ochlazující, je kyselé chuti
Vliv na dóši: V-, K-, P+( jen kyselé nezralé mango)
Náš ayurvédský TIP: 1 lžička amchooru s 1/2 lžičkou černé soli se rozmíchá ve 2 dcl vody, tento nápoj pomáhá očistit trávící trakt