Anti-zmrzka, 5 g
Detailní popis produktu
V letních dnech máme tendence se ochlazovat studenými nápoji s ledem, zmrzlinou, pobytem v místnostech s klimatizací. Tohle všechno z pohledu ayurvédy neprospívá našemu tělu. Termoregulační systém našeho těla automaticky zapne ohřívání, když něco studeného přijde do těla.
Co tedy udělat, abychom si v létě mohli dopřát zmrzlinu a snížit negativní dopad na trávení?
Po zmrzlině obvykle pociťujeme v žaludku těžkost a chlad. Možná jste si i všimli, že se po zmrzlině cítíte zahlenění.
Použijte koření!
Ayurvéda doporučuje dát si zmrzlinu v menším množství(2-4 polévkové lžíce), ideálně před obědem nebo v první polovině odpoledne.
Můžete si ji posypat naší směsí, nebo si dát 1/4 lžičky před a 1/4 lžičky po konzumaci zmrzliny.
Vyzkoušejte a uvidíte, že si zmrzlinu více užijete, protože bude pro tělo stravitelnější a minimalizujete negativní dopady, které její konzumace přináší.
Kardamon-se v ayurvédě používá jako protilátka u mléčných výrobků
Amchor-mangový prášek- používá se jako kompenzační přípravek s potravinami, které zvyšují Vátu a Kaphu, je ochlazující, podporuje trávení
Cejlonská skořice- snižuje Vátu a Kaphu, podporuje trávící systém, je dobrým stimulantem trávení i pro Pitta jednotlivce a Pitta období(v umírněném používání)
Růže stolistá-harmonizuje díky své hořké chuti trávení, snižuje horkost v těle
Kořenící směs také můžete použít:
na výrobu LASSÍ(nápoj s jogurtem)
na ochucení tvarohu
na ovoce
do sladkých dezertů
do mléčných výrobků