ESHOP MOMENTÁLNĚ REDESIGNUJEME. POKUD BYSTE COKOLI NEMOHLI NAJÍT, NAPIŠTE NA AYURVEDAMANUFAKTURA@EMAIL.CZ A RÁDI VÁM POMŮŽEME

Anti-zmrzka, 5 g

110 Kč
Skladem

Obsahuje: kardamon, BIO listy růže stolisté, cejlonská skořice, amchor-prášek z manga

Obsah: 5 g

Naše receptura, vyrobeno v ČR

Detailní informace

Detailní popis produktu

V letních dnech máme tendence se ochlazovat studenými nápoji s ledem, zmrzlinou, pobytem v místnostech s klimatizací. Tohle všechno z pohledu ayurvédy neprospívá našemu tělu. Termoregulační systém našeho těla automaticky zapne ohřívání, když něco studeného přijde do těla.

Co tedy udělat, abychom si v létě mohli dopřát zmrzlinu a snížit negativní dopad na trávení?

Po zmrzlině obvykle pociťujeme v žaludku těžkost a chlad. Možná jste si i všimli, že se po zmrzlině cítíte zahlenění. 

Použijte koření!

Ayurvéda doporučuje dát si zmrzlinu  v menším množství(2-4 polévkové lžíce), ideálně před obědem nebo v první polovině odpoledne.

Můžete si ji posypat naší směsí, nebo si dát 1/4 lžičky před a 1/4 lžičky po konzumaci zmrzliny.

Vyzkoušejte a uvidíte, že si zmrzlinu více užijete, protože bude pro tělo stravitelnější a minimalizujete negativní dopady, které její konzumace přináší.

Kardamon-se v ayurvédě používá jako protilátka u mléčných výrobků

Amchor-mangový prášek- používá se jako kompenzační přípravek s potravinami, které zvyšují Vátu a Kaphu, je ochlazující, podporuje trávení

Cejlonská skořice- snižuje Vátu a Kaphu, podporuje trávící systém, je dobrým stimulantem trávení i pro Pitta jednotlivce a Pitta období(v umírněném používání)

Růže stolistá-harmonizuje díky své hořké chuti trávení, snižuje horkost v těle

 

Kořenící směs také můžete použít:

na výrobu LASSÍ(nápoj s jogurtem)

na ochucení tvarohu

na ovoce

do sladkých dezertů

do mléčných výrobků