Bazalka, 15g,BIO
Popis
V ayurvédské medicíně je uznávaná pro své antibakteriální účinky, považuje se za oteplující příjemně vonící bylinné koření.Podporuje chuť k jídlu, vylučování žaludečních šťáv, stimuluje krevní oběh, působí proti nadýmání, křečím žaludku, poruchám trávení způsobeným dlouhodobým užíváním léků, ulehčuje odkašlávání. Mírní křeče z nervozity, uleví při bolestech hlavy, klidní spánek, odstraňuje rýmu a kašel.
A co na bazalku říkají kuchaři?
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky rajčat a mozzarelou je výborným předkrmem. Když bazalku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, česnekem a hnědým máslem, vznikne nám velmi chutná letní kreace pro vmíchání do rizota.
TIP: Přidávejte až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma.