Ochutnávková sada pepřů

Novinka
230 Kč
Skladem

8 druhů kvalitních pepřů:

Cejlonský pepř bílý, Srí Lanka    10 g

Malabárský pepř zelený, Indie-Malabar 10 g

Brazilský pepř růžový- Brazílie 10 g

Pepř sečuánský nepálský TIMUR-Nepál 10g

Kubebový pepř- Indonésie 10g

Cejlonský pepř černý- Srí lanka 10g

Dlouhý pepř -Guatemala 10g

Čtyřbarevný pepř 10 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brazilský pepř růžový

Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, nepřeschlého růžového pepře s plným aroma, který byl pěstován a zpracován v Brazílii. Růžový pepř není klasickým pepřem, jsou to bobule pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius. Růžový pepř je vyhledáván pro své unikátní podmanivé aroma, vhodné do mnoha různých pokrmů, zejména masných. Pozor, patří do rodiny kešuovitých a může vyvolávat alergie u osob alergických na stromové ořechy.

Země původu: Brazílie

 

Čtyři druhy pepřů

Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť maximálně čerstvého, nepřeschlého čtyřbarevného pepře složeného z cejlonského černého, cejlonského bílého, malabarského zeleného a brazilského růžového pepře nejvyšší kvality. Čtyřbarevný pepř je neoblíbenější volbou dochucování pokrmů. Pepř je dále hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně a při masážích. Pozor, růžový pepř patří do rodiny kešuovitých a může vyvolávat alergie u osob alergických na stromové ořechy.

Země původu: Sri Lanka, Indie, Brazílie

 

Malabárský pepř zelený

Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, nepřeschlého zeleného pepře s plným aroma, který byl pěstován a zpracováván ve vyhlášeném indickém regionu Malabar. Zelený pepř je vyráběn z nezralých bobulí pepřovníku černého a oproti bílému pepři obsahuje vedle semene i své zelené oplodí. Pepř je mimo gastronomii hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně a je vhodný i pro masáže.

Země původu: Indie

 

Cejlonský pepř bílý

Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, nepřeschlého bílého pepře s plným aroma, který byl pěstován a zpracováván na Srí Lance. Bílý pepř je oproti černému a zelenému pepři jedinečný tím, že je pouze semenem zralé bobule pepřovníku černého, neobsahuje žádné černé či zelené oplodí. Pepř je mimo gastronomii hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je také oblíbený při masážích.

Země původu: Srí Lanka

 

TIMUR-sečuánský nepálský pepř

Sečuánského pepře je vícero druhů, timur však svými kvalitami vyniká. Navzdory názvu "pepř" sečuánský pepř vůbec nepálí. Má však tři neuvěřitelné vlastnosti: za prvé má ohromné grapefruitové aroma, za druhé zanechává v ústech příjemnou, svěží, chladivou citrusovou chuť a za třetí po něm příjemně brní jazyk a rty :) Pro tento vjem v kombinaci s chilli mají číňané dokonce samotné slovo "málà" - "necitlivá pálivost". Timur/sečuánský pepř má široké kulinářské využití. Doporučuje se jej přidávat spíš na konci přípravy a kombinovat jej s badyánem, zázvorem a chilli. Dá se velmi dobře použít jako “citronový pepř”, což je spíše vágní výraz,než jedno konkrétní koření. Používá se k obohacení chuti a aroma jak vegetariánských, tak masových pokrmů – zejména těch tučnějších, jako např. kachny, vepřového či kapra – ale v Sečuánu se přidává i do sladkostí. Je výtečný v chutneys, v dhálech a jiných polévkách, dokonce i na obohacení vůně nečajů. Sami experimentujte, těžko střelíte vedle!

Země původu: Nepál

 

Kubebový pepř

V každém koření cílíme na nejvyšší kvalitu, a tak Vám nabízíme tento úžasný kubebový pepř z Indonésie. Není přesušený, starý a je plný svého esenciálního oleje a aromat. Vůní nejvíce připomíná nové koření s příjemnými citrusovými tóny a nádechem černého pepře. Toto aroma v kombinaci s jemnou hořkostí a svěžestí, kterou zanechává v ústech, vedla k tomu, že se dodnes používá k ovonění ginu a cigaret. Kolem roku 1640 portugalský král zakázal dovoz kubebového pepře, aby podpořil prodej černého pepře, díky čemuž se kubebový pepř z Evropy téměř vytratil a přestal být známý, přestože byl ve středověku velmi oblíben. Kubebový pepř Evropané používali dříve, než černý pepř. Velmi dobře se hodí k masům, do omáček, ale i do sladkostí (najdeme jej v receptech s mandlovým mlékem nebo v semolině s datlemi a medem). Je používán především v indonéské a marocké kuchyni.

Země původu: Indonésie

Cejlonský pepř černý

Má úžasné intenzivní ovocně-květinové aroma a krásně pálí. V posledních letech se začaly množit reklamy na kampotský pepř, který má údajně být nejlepší. Protože ve všech produktech cílíme jen na to nejlepší, tak jsme kampotský pepř spolu se zákazníky porovnali s naším cejlonským pepřem. Což o to, kampotský pepř je jistě aromatický a kvalitní, ale ve vší upřímnosti jsme mezi cejlonským a kampotským pepřem neshledali významný rozdíl v intenzitě aroma nebo celkové kvalitě. Tedy, oba pepře jsou stejně kvalitní, jenže cejlonský pepř je navíc řádově levnější. Vyzkoušejte sami! 

Běžný černý pepř máme zažitý jako šedé pálivé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Kvalitní pepř musí po rozdrcení pronikavě vonět, a nyní tak můžete poznat bohaté intenzivní aroma a chuť tohoto pepře, který byl pěstován a zpracován na Srí Lance a je známý pro svoji podmanivou, ovocně-květinovou vůni. 


Málokdo zná zpracování pepře. Podle stupně zralosti a zpracování rozlišujeme plody pepřovníku černého jako pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř vzniká krátkým povařením nezralých plodů a následným sušením na slunci. Zelený pepř jsou nezralé plody, které nebyly vařeny, ale pouze sušeny, přičemž v nich byl zachován zelený chlorofyl, např. nakládáním do láku. Bílý pepř jsou semena zralých plodů. Kulinářské užití pepře je zná asi každý-pepř je jedno z nejznámějších koření na světě. Pepř je však také hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je výborný také při masážích. 

Země původu: Srí Lanka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola