Anýz - Pimpinella anisum, BIO, 50g
Související produkty
Detailní popis produktu
Ayurvédské farmakologické vlastnosti
Rasa: sladká, hořká, ostrá
Vírja:
Vipáka:
Dóša efekt: V-,P=,K+
Jako koření byl anýz využíván již ve starověku, a to v oblasti Středozemního moře. Své místo v kuchyni má anýz dodnes, ale v současnosti známe i mnoho jeho opravdových benefitů na zdraví. Asi nejhodnotnější je toto koření pro potíže s trávením - přispívá normální funkci střevního traktu, ale zároveň lze doporučit při mateřství - během kojení.
A co o anýzu říkají kuchaři?
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz používá podobně jako fenykl k zjemnění chleba, pečiva a koláčů. Pohled do dalekých krajin však dokazuje, že se dá anýz mnohostranně využít. Anýz orestovaný krátce v olivovém oleji dodá zcela zvláštní a ojedinělou chuť například indickému Dhalu (čočkový pokrm), rybě na kari nebo zelenině. Nejlépe se rozvine, pokud jej těsně před použitím rozdrtíte v hmoždíři.
Množství: 50g
Země původu: Mimo EU
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.